info@ateliermcatering.be | +32 (0)471 64 56 30

 © 2019 atelier m.

U S E   E V E R Y T H I N G   O F   A   L E E K

1/ Pof een volledige bol look een half uur in een oven van 200°C. Kook* de krieltjes gaar in de schil** samen met de preikontjes. Was ze grondig op voorhand. Snij ondertussen het wit in dikke ringen, karameliseer in boter en bestrooi met wat bruine suiker, peper & zout. Prak de patatjes grof met wat nootmuskaat en kruid af. Meng nu het gekarameliseerde preiwit hieronder. 

 

2/ Blancheer het preigroen 4 minuten en leg direct in ijswater***. Mix met olijfolie en een gepoft lookteentje****. Zeef en doe er peper, zout en een kneepje citroensap

3/ Maak een beslag van 10 cl van een lekker lokaal blond biertje*****, 1,5 el maiszetmeel en 3 el bloem. Dompel het gare preikontje in het beignetdeeg en frituur tot het goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier.

 

4/ Werk af met pistachenootjes.

* giet het kookvocht niet weg en gebruik het om het groen te blancheren

** heerlijk en zit boordevol vitaminen

*** zo blijft het mooi groen

**** gebruik de rest als smeersel met wat olijfolie, peper & zout op getoast roggebrood

***** de rest is voor tijdens het koken