Atelier m. searches, inspires, creates, stimulates, tastes, designs, discovers and experiments.

Atelier m. is het Gentse culinaire lab van Rosemarie en Michaël Verlinden, zus en broer.

Elke hap die Atelier m. op uw bord tovert is creatief, verrassend & speels mét respect voor seizoen, product en producent. 
 

Atelier m. staat voor smaak & kleur, generositeit, culinaire knowhow,
‘no waste’ en een fundamenteel geloof in korte ketenproductie.

 

Atelier m. kookt voor bedrijven en particulieren van 30 tot 300 personen. 

Tijdens de diverse cateringopdrachten en pop-uprestaurants die kunsthistorica Rosemarie Verlinden verzorgde als mede-oprichter van Fonda, kreeg ze steeds meer aandacht voor het ecologisch aspect van koken. Dit heeft onder meer geleid tot de organisatie van ‘maandag restjesdag’, een antivoedselverspillingsconcept dat bijzonder warm onthaald werd door De Morgen en Het Nieuwsblad. 

 

Gesterkt door haar overtuiging dat er veel onderbenutte gastronomische mogelijkheden zijn met voedseloverschotten, besloot Rosemarie om zich verder te verdiepen in de culinaire wereld door middel van een koksopleiding. 

 

Voor Rosemarie is koken met respect voor de natuur en in samenwerking met lokale producenten een absolute prioriteit.

Michaël Verlinden behaalde een Master of Science in de bio-ingenieurswetenschappen: levensmiddelenwetenschappen en voeding. In zijn masterproef voerde hij wetenschappelijk onderzoek naar zoutreductie in voeding met textuureigenschappen en voedselbewaring als uitgangspunt.
 

Daarnaast deed hij in het kader van zijn masteropleiding ook productontwikkeling voor restaurateurs in opdracht van Gert De Mangeleer, en stelde hij de resultaten van zijn onderzoek voor op ‘the Flemish primitives’, een international food pairing festival in het Concertgebouw in Brugge. 
 

Voor Michaël gaan koken en wetenschappelijke knowhow hand in hand. 

info@ateliermcatering.be | +32 (0)471 64 56 30

 © 2019 atelier m.